Sarı Lale kısa sürede yetişen bir çiçek türüdür. Bir çok renge sahiptir kırmızı, sarı, beyaz, turuncu , mor ve her rengin bir anlamı vardır. Genellikle çiçeklerdeki sarı renk dostluğu ifade eder, ancak sarı lalelerde genellikle harika bir gülümsemeyle ilişkilendirilir.
Sarı lale çiçeğinin ne anlama geldiğini merak ettiniz mi? Sarı lalenin çok fazla mutluluk sağladığına ve olumlu bir alamet olduğuna inanıyorum. Gülüşünüze güneş ışığı getiren sarı laleyi düşünün ya da genel olarak neşeyi ifade edebilir.
Ruhsal olarak sarı renk mutlulukla bağlantılıdır. “Sarı” renk otomatik olarak bizi mutlu ve mutlu hissettirebilir. Sarı laleler mutlulukla, güneşle ilişkilendirilir ve bazı açılardan mistiktir. Çiçeğin kendisi, özellikle kış aylarında depresyona yardımcı olabilir. Sarı aynı zamanda çiçek, evdeyse, berraklık ve güneş ışığı temsili uyarıcı olabilir ve özgüven sağlayabilir.
Turuncu lale çiçeği iki anlama geliyor. Bunlar “sevinç” ve “hayranlık” oluyor. Asaletli görüntüsü ile görenleri hayran bırakan beyaz laleyse “berraklık” ve aynı zamanda “özür dileme” anlamlarını taşıyor.
Sarı Lale ruhen ne anlama geliyor?
Eskiden, sarı lale çiçeği umutsuz aşk anlamına gelir ama yıllar geçtikçe anlam neşe düşünceleriyle gelişti. Anneler günü gibi özel günleri kutlamak için, sarı laleler genellikle çiçek aranjmanlarına dahil edilir, çünkü aynı zamanda baharı karşılayacağınız anlamına gelir. Sarı lale güneş ışığı ile ilişkilendirildiğinden, genellikle uzun bir kış mevsiminden sonra sıcaklığın geri dönüşü ve bolluk için bir şükran günü olarak kullanılır. Aynı zamanda sevimli bir erkek bebek doğuranlara gönderilen çiçektir. Hasta bir kişiye verildiğinde, sadece neşelen ve bir an önce iyileşmek anlamına gelir.
Şekil: Sarı lale çiçeği, şekil açısından diğer lalelerden farklı değildir. Aynı zamanda dik durduğunda çarpıcı neredeyse mükemmel bir fincan şekline sahiptir. Ancak çiçek düz bir şekilde serilip bastırıldığında yıldız şeklinde olduğunu da göreceksiniz.
Yaprakları: Sarı bir lale çiçeğini parçalarsanız, üç taç yaprakla birlikte üç çanak yaprakları bulacaksınız. Ayrıca altı petaloid uç göreceksiniz ve daha koyu işaretlerle karakterize edilir. Bu petaloidler sarı lalenin dibinde bulunur.
Numeroloji: Sarı bir laledeki tepelerin sayısı gibi, lalelerin numerolojik karşılığı da 6’dır. Bu numerolojiye sahip insanlar genellikle sevimli ve çekicidir.
Sarı genellikle arkadaşlığı ifade eder, ancak lale söz konusu olduğunda sarı, neşeli olmakla ilişkilendirilir.
Turuncu laleler iki anlama geliyor. Bunlar “sevinç” ve “hayranlık” oluyor. Asaletli görüntüsü ile görenleri hayran bırakan beyaz laleyse “berraklık” ve aynı zamanda “özür dileme” anlamlarını taşıyor. Çiçeklerin dili evrenseldir üstelik. Örneğin; orange tulips meaning olarak araştırdığınızda joy ve enthusiasm olarak karşınıza çıkar. Bunlar da sevinç ve hayranlık anlamına gelir.
Sarı Laleler Şifalı Bitkiler ve Tıp:
Hastane odasındaki sarı laleler sıcaklık getirir ve hastayı gülümsetip neşe getirir. Bununla birlikte, tıbbi özellikler açısından bu kadar ileri gidiyor çünkü çiçeğin tıbbi bir değeri yok. Ama bir hastanın gülüşüne güneş ışığı koyabildiğiniz zaman tıbbi değerlere kim ihtiyaç duyar ki? Moralin yüksek olması herkesin en çok ihtiyaç duyduğu şeydir. Bu nedenle en zor anlarda sevdiklerimizi çiçekler ile mutlu etmeyi unutmamalıyız.
Sarı lalenin tarihi nedir?
Sarı lale çiçeği bana genellikle güneşi hatırlatır. Burada sizi sarı laleler hakkındaki folkloru ve neden yüzyıllardır popülerliğini koruduklarını anlatacağım. Yabani laleler parlak renkli ve muhteşemdir. İlkbaharda çiçek açan çok yıllık bitkilerin “en gösterişli” olduklarını söylemenin doğru olduğuna inanıyorum. Kısacası, onlar aynı zamanda büyümeleri en kolay süs bitkileri. Lalelerin günümüz dünyasında kullanılmasının yanı sıra bir geçmişi ve onlar için irfan vardır. Sarı laleyi herkes sever. Yaptığımı biliyorum.
Sarı laleler, sevgi ve hoşgörü anlamlarına gelmektedir. Sarı lalelerin anlamı yıllar içinde gelişti.
Sarı laleler nereden geldi?
Sarı lale çiçeği anavatanı olan Türkiye’den gelir ve Hollanda’ya doğru yol alır. Sarı laleler ve gösterişli güzellikleri ilk olarak Orta Asya’da keşfedildi. Başlangıçta, sarı lale vahşi büyüyen bir çiçekti. Türkler laleyi keşfetti ve çiçeği yetiştirmeye başladı. Bu 16. yy Osmanlı İmparatorluğu döneminde oldu, Türkiye lale ekmeye başladı.
Lale kelimesinin Latince Tulipa kelimesinden türetilen ve Türkiye’de “Türban” anlamına gelen Tulipa kelimesinden geldiğini biliyor muydunuz? Türkiye’de lale bir kır çiçeğidir ve Laleh olarak bilinir.