Hüsnü Yusuf çiçeği bakımı, Ne anlama gelir kime verilir

tarafından
3158
Hüsnü Yusuf çiçeği bakımı, Ne anlama gelir kime verilir

Hüsnü Yusuf, ilkbahar sonu ve yaz başı rengi ve tatlı acı parfümü ile ünlü geleneksel bir kır evi bitkisidir. Yoğun çiçek kümeleri, tamamlayıcı renklerin mükemmel bir karışımıyla sağlam, kendi kendini destekleyen, iyi dallanmış gövdelerde üretilir. Hüsnü Yusuf çiçeğini park ve bahçelerde bol bol görebilirsiniz. Çiçekçilikte aranjman ve buketlerde kullanılır.

Hüsnü Yusuf anlamı

  • Beyaz hüsnü yusuf: Saflık ve temizlik anlamını ifade eder.
  • Pembe hüsnü yusuf: Şevkat ve sevgi anlamını ifade eder.
  • Mor : Neşe ve içtenlik anlamını ifade eder.

Hüsnü Yusuf nedir?

Hüsnü Yusuf, kendi kendine yeniden tohumlanacak güzel, renkli, iki yılda bir olan bir çiçektir. Bitki iki yıl büyür, ikinci yılda çiçek açar. Hüsnü Yusuf çiçeğinin kompakt boyutu, onları kaplar ve tencere veya pencere kenarında harika kılar. Küçük boyutlarına rağmen, güzel kesme çiçekler de yaparlar iç mekân ihtişamı için tek ihtiyaçları olan küçük bir vazodur.

Yetiştirirken, nektarlarının arıları, kelebekleri ve kuşları çiçek tarhlarınıza çekeceğini ve yaban hayatına yönelik bir bahçe için mükemmel bir seçim olduğunu hemen keşif edeceksiniz. Yapraklar sivrilir ve çiçekler sapların tepesinde kümeler halinde büyür.

Hüsnü Yusuf çiçeği ne zaman ekilir

Sonbahar yatakları için, satın alınan bitkilerin boyutuna bağlı olarak fişli bitkilerinizi Eylül ortasından Ekim başına kadar dikin. Bitkilerde 8 ila 10 cm yüksekliğe ulaşana kadar iç mekanlarda büyütün ve bu noktada ekmeye hazır olurlar.

Nasıl ve nerede hüsnü yusuf ekilir

Kısmi veya hafif bir gölge tolere edilebilecek olsa da ideal olarak tatlı höyüklerinizi tam güneş alan bir alana dikmelisiniz. Toprak koşulları hafif alkali, oldukça zengin, oldukça gevşek ve iyi drene olmalıdır.

Dikimden önce ve her 6 haftada bir genel bir bahçe gübresini karıştırdığınızdan emin olun. Genel sıcaklık ortalamanın üzerinde olacaksa, bunu dengelemek için daha gölgeli bir yerde bitki yetiştirmeyi seçin.

Bir yatağa veya bordüre ekiyorsanız, her bitki için ayrı bir delik kazmak için bir mala kullanın, kök topunu daldıracak kadar derin ve gövdenin tabanını toprak seviyesinde tutun. Bitkinizi konumlandırın ve deliği tekrar doldurun. Yavaşça sertleştirin ve sulayın. Bitkiler arasında 15 cm boşluk bırakın ve bitkilerin 20 ila 40 cm yüksekliğe kadar büyüyeceğini unutmayın.

Hüsnü yusuf ne zaman çiçek açar?

Hüsnü yusuf çiçeği bakımıHüsnü Yusuf  çiçekleri beş yapraklıdır ve yaklaşık 2 ila 3 cm çapındadır ve ilkbaharın sonlarında / yazın başlarında çiçek açar. Yaprakların kenarları tırtıklıdır. Düzenli baş dönmesi daha fazla çiçeklenmeyi teşvik edecektir – ancak,  hüsranların kendi kendine tohumlandığını unutmayın, bu nedenle gelecek yıl için tohum sağlamak için yeterli çiçek başlarına sahip olmanız gerekir.

Hüsnüyusuf çiçeği veya Hoş William, ( Latince: Dianthus barbatus ) iki senelik bir çiçektir.

Hüsnü yusufa  nasıl bakılır

Yabani otlar besinler ve su için rekabet edeceğinden, büyürken Hüsnü yusufun etrafında düzenli olarak ot yaptığınızdan emin olun.

Bitkiler kurulduktan sonra bir malç tabakası uygulamalı ve bitkileri yaprak biti, nematod veya sümüklü böcek belirtisi açısından incelemeli ve gerektiğinde uygun caydırıcıları kaldırmalı veya uygulamalısınız.

Farklı kokusu ve görüntüsü ile dikkat çeken mimoza çiçeği hakkında bilgi almak isterseniz site içi arama yapabilirsiniz.

Yusuf Çiçeğinin Süs bitkileri arasında kolay bakımı ve etkileyici güzelliğiyle çok ayrı bir yere sahiptir.

Saksıda Hüsnü Yusuf yetiştirmek için aşağıdaki basit adımları izleyin.

  • Tohumlara, bölgenizdeki son dondan 2-8 hafta önce iç mekanda başlayın. Açık havada ekim yapmak için, don geçtikten sonra tohumları 20 cm derinliğinde ekin. Yaz gelmeden önce çiçekler ilkbaharda açacak. Tohumların filizlenmesi 10-15 gün sürer.
  • Tohumlar filizlendikten sonra onları saksılara veya kaplara nakledin.  Bitkileri tam güneşte büyür, ancak açık gölgeye tahammül edebilir. Onları günde en az 4-5 saat güneş ışığı aldıkları bir yere dikin.
  • Bitkiler zengin verimli, hafif alkali (PH 6.75) ve iyi drene edilmiş toprağı tercih eder. Dikerken organik gübre ekleyebilirsiniz. Bitki 3-5 yaprağa sahip olduğunda, onları 30-40 cm aralıklarla inceltin. Bitkiyi iyi otlatın. Toprağı ince bir malç tabakasıyla katmanlamak, nem tutmayı kolaylaştırır, dolayısıyla 5-10 cmlik bir malç tabakası uygulayabilirsiniz. Bu aynı zamanda hava dolaşımını da iyileştirecektir.
  • Toprak nemli tutulmalıdır. Bitkileri aşırı sulamaya dayanamayacağı için haftada bir veya iki kez sulayın. Yaprakları sararabilir. Bitkinin en iyi şekilde büyümesi için gövdelerin etrafında sürekli hava dolaşımı gereklidir.
  • enfekte edebilecek bazı haşereler ve böcekler arasında nematodlar, sümüklü böcekler, sümüklü böcekler ve çekirgeler bulunur. Yaprak bitleri ayrıca gövdelerden de beslenebilir, ancak bir hortumdan püskürtülen su ile kolayca kontrol edilebilir.
Yoğun çiçek kümeleri, tamamlayıcı renklerin mükemmel bir karışımıyla sağlam, kendi kendini destekleyen, iyi dallanmış gövdelerde üretilir. Hüsnü Yusuf çiçeğini park ve bahçelerde bol bol görebilirsiniz. Çiçekçilikte aranjman ve buketlerde kullanılır.
Sonbahar yatakları için, satın alınan bitkilerin boyutuna bağlı olarak fişli bitkilerinizi Eylül ortasından Ekim başına kadar dikin. Bitkilerde 8 ila 10 cm yüksekliğe ulaşana kadar iç mekanlarda büyütün ve bu noktada ekmeye hazır olurlar.
Yabani otlar besinler ve su için rekabet edeceğinden, büyürken Hüsnü yusufun etrafında düzenli olarak ot yaptığınızdan emin olun.Bitkiler kurulduktan sonra bir malç tabakası uygulamalı ve bitkileri yaprak biti, nematod veya sümüklü böcek belirtisi açısından incelemeli ve gerektiğinde uygun caydırıcıları kaldırmalı veya uygulamalısınız.