Sümbül Çiçeği özellikleri ve Anlamı

tarafından
1415
Sümbül Çiçeği özellikleri ve Anlamı

Sümbül çiçeğini merak ettiyseniz, doğru yere geldiniz. Bu makalede, Sümbül çiçeği bakımı, anlamı ve hatta sümbül soğanlarıyla ne yapacağınızı öğreneceksiniz. Bir çiçeğe bakmak hiç de zor değildir. Ancak ipuçları bakımı kolaylaştırır ve çiçeğin daha iyi şekilde bakılmasını sağlar. Bazı ipuçları ve püf noktaları için okumaya devam edin.

Sümbül çiçeği anlamı

Sümbül çiçeği soğanlı bir bitki olduğu için genellikle çiçeklenme sonrası koparılacağı düşünülür. Oysaki bu çok yanlıştır. Sümbül bakımı yaparken düşünün. İlk olarak, onların doğasını düşünün. Sümbül ampullerdir ve çiçek açtıktan sonra kesilmezler. Çiçek açtıktan sonra sümbüller su ve besin toplar, onları ampullerine taşımak ve bir sonraki döngülerine başlamasını sağlar.

Sümbül çok kokulu çan şeklinde bir çiçektir. Çiçeğin adı Yunancadan gelmektedir. Savaşan iki tanrının ölüm sonrasında çiçeğin açtığına inanılır.

Sümbül çiçeklerinin anlamını çevreleyen çok sayıda efsane vardır. Bir efsaneye göre, adını tanrı Apollon’dan almıştır. Oğlunun ölümü sonrasında ne kadar üzüldüğünü anlatır. Ölüm sonrasında her yer sümbül çiçeği ile donatılır. Bu hikaye, bu çiçeğin neden bu kadar trajik olduğunu açıklıyor. Ayrıca kökeni ve arkasındaki mesajın ne olduğu. İster yeni bir başlangıç ​​için bir sümbül çiçeği, ister sevilen birini yeni kaybetmiş birine hediye edilen çiçeklerin derin bir mesajı var. Önemli olan çiçeğin veriliş amacıdır. Bu nedenle anlamlarını kendimiz değiştirebiliriz.

Sümbül çiçeği özellikleri

Adından da anlaşılacağı gibi, bazı çeşitler erken çiçek açsa da, sümbüller erken ilkbaharda çiçek açar. Daha sıcak iklimlerde Aralık sonu gibi. Sümbüller için en uzun çiçeklenme dönemi erken Nisan ve Mayıs. Çiçekler kokulu ve oldukça çekici olsa da, soğanlar ve yapraklar zehirlidir ve ağzı tahriş edebilir. Sümbüller parfüm için yetiştirildiklerinden, aynı zamanda arılar ve diğer tozlayıcılar arasında popülerdir. Mavi ve lacivert çeşitleri ile popülerdir. Arılar ve aynı zamanda saflığı ve şifayı simgeleyen güçlü kokulardır.

  • Sümbül çiçekleri hakkında bilmeniz gereken ilk şeylerden biri, çok yıllık bitkiler olmalarıdır.
  • Her yıl tekrar büyürken, aşağıdaki çiçekler daha küçük veya daha az olabilir.Bunun nedeni, yeniden çiçek açmaları için kışın soğuğa ihtiyaç duymalarıdır.
  • Sümbüllerin kışı atlatabilmesi için çok fazla soğumaya ihtiyacı vardır, bu yüzden onları kazmak ve yerleştirmek en iyisidir.
  • Onları birkaç hafta buzdolabında tutmamız gerekebilir.
  • Sümbül çiçekleri de çiçek aranjmanları için harika bir seçimdir. Kısa sapları nedeniyle,bir çiçek aranjmanı halinde organize etmek kolaydır.
  • Ek olarak, simetrik şekilleri diğer çiçeklerle eşleştirmek kolaydır. Bu çiçekler aynı zamanda hediye olarak da popülerdir ve hediye olarak gönderilebilir.Hediye olarak sümbül vermeyi düşünüyorsanız, hakkında daha fazla bilgi edinmek en iyisidir.

Sümbül soğanları çiçek açtıktan sonra ne yapmalısınız?

Sorabileceğiniz ilk soru, “Sümbül soğanları çiçek açtıktan sonra ne yaparsınız? “Ampuller zehirli olduğu için hayvanlar onları görmezden gelme eğilimindedir, ancak ısrarcı olurlarsa onları kazabilirler. Neyse ki sümbüllerinizi bu hayvanlardan korumanın bazı yolları var.

Ampulü kazarken, kutunun kenarı ampulün hemen altında olacak şekilde 10 cm aşağı kazdığınızdan emin olun. Bu, köklerin saksının altında büyümesini sağlar. Çiçeklenme bittiğinde, sümbül ampulünü dikkatlice budayabilirsiniz. Sümbül tohum üretmez. Bu nedenle çiçekleri çok erken kesmek toprağın çok kurumasına ve soğanların kurumasına neden olur. Beklenenden daha az çiçek açar. Yaprakları kahverengiye dönene kadar sümbülünüzü sulamaya devam etmelisiniz. Birkaç hafta sonra, sulama oranını yarı yarıya azaltın. Yaprakların doğal olarak ölmesine izin verin ve ampulleri sonbaharda tekrar dikin.

Sümbül güneşi mi gölgeyi mi sever?

Sümbül en iyi tam güneşte veya kısmi gölgede büyür. Daha soğuk iklimlerde, altı ila sekiz arasında tolere ederler. Sümbül, 40 derece veya daha düşük kış sıcaklıklarında hayatta kalabilir, ancak yeterli ışık olmadığında ölür veya solarlar. Yeterince güneş ışığı almazlarsa büyürler. Onları canlı tutmak için, onları tam gölgede değil, kısmi gölgede dikmelisiniz.

Güneş ışığı söz konusu olduğunda, sümbül parlak, dolaylı ışıkta en iyisini yapar. Çünkü sümbül soğanları kendi enerjilerini depolarlar, fazla gübrelemeye ihtiyaç duymazlar. Yine de vermeyi unutmamalısın. Daha uzun, daha sağlıklı bir çiçeklenme dönemi sağlamak için çiçeklenme döneminde hafif bir sulama yapın. Çiçek açtıktan sonra bitkiyi yerden çıkarabilirsiniz.